ZUP Badura, firma należąca do Tadeusza Badura, to producent o międzynarodowej renomie. Już po raz drugi członkowie SPiKŚ zostali zaproszeni na piknik technologiczny właśnie przez Tadeusza Badurę. Jednogłośnie stwierdzili, że w firmie przez okres ostatnich kilku lat zaszły bardzo duże, pozytywnej zmiany.
Dla gości przygotowano specjalną prezentację, pokazującą proces technologiczny tworzenia, budowy, a potem działania gazowych platform wiertniczych, dla producenta których wykonuje podzespoły właśnie ZUP Badura. Multimedialny przekaz objaśnieniami właściciela firmy był bardzo ciekawy, a wielu obecnym uzmysłowił zarówno skalę tych potężnych konstrukcji, jak i ich funkcjonowanie.
Każdy mógł także zapoznać się z pracami, jakie wykonywane są na poszczególnych stanowiskach. Fachowcy prezentowali między innymi swoje umiejętności w zakresie gięcia blach i spawania – skala tych prac jest ogromna.
A tak ZUP Badura prezentuje swój potencjał na stronie internetowej: „Szeroka wiedza i doświadczenie oraz zasoby produkcyjne, prezentowane przez ZUP Badura stwarzają możliwość skorzystania z całej gamy specjalistycznych usług, w tym o dużej skali i wysokiej jakości obróbki. ZUP Badura jest specjalistą w produkcji wysokiej jakości komponentów przemysłowych i urządzeń, począwszy od dużych wymienników ciepła i skraplaczy, poprzez bloki podróżujące i komory dekompresyjne stosowane przy wydobyciu podmorskich złóż ropy naftowej i gazu, po konstrukcje stalowe pomp i urządzeń energetycznych.”
ZUP Badura posiada wszystkie najważniejsze certyfikaty jakości i akredytacje, m.in. IS0 9001:2000, certyfikaty TUV, DNV, GL, ABS.
Wyroby produkowane przez ekipę Tadeusza Badury znajdują odbiorców w całej Europie, ale ostatecznie są używane na całym świecie w wielu sektorach przemysłu – energetyce, przemyśle wydobywczym, cukrownictwie, medycynie, przemyśle, czy transporcie.
Bo bardzo interesującym, trwającym około 2 godzin pikniku technologicznym, Tadeusz Badura zaprosił kolegów, a także własną kadrę kierowniczą i norweskich kontrahentów na kolację do restauracji „Na Skarpie”. Członkowie SPiKŚ gratulowali Tadeuszowi prężnego rozwoju firmy, co w dzisiejszych czasach jest szczególnie trudne. Innym powodem do gratulacji były narodziny córeczki, która przyszła na świat zaledwie tydzień przed spotkaniem.